Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Arhivă

Comunicate și Noutăți

28.12.2021
Magia sărbătorilor de iarnă la Zimbrărie, 26.12.2021
Am savurat din magia sărbătorilor de iarnă la Zimbrărie. Datinile și tradițiile strămoșești s-au întrunit duminică, 26 decembrie, începând cu ora 11:00 pe tărâmul Zimbrilor. Alături de noi au evoluat formațiile folclorice de amatori din raionul Glodeni. Pe scenă au evoluat: -Fanfara „ Victoria” s. Sturzovca; - Formația folclorică cu titlul model „Învîrtia dorului” din s. Fundurii Vechi cu un program colinde și urături tradițonale; - Informator de folclor și interpretă al cântecului popular - Lilia Costea; - Formatia folclorică de maturi și grupul vocal de copii „Iasomie” din s.Cajba, cu un program de colinde. - Ansamblul de baieți „Moștenitorii” cu urătura tradițională și sceneta „Berbecul”; - Formația folclorică cu titlul model „Iasomie” cu un program de cântece folclorice consacrate sarbătorilor de iarnă. - Formația folclorică „Baștina” com. Cuhnești. P.S. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tututor restricțiilor impuse pentru a evita infectarea cu noul tip de coronavirus.
10.11.2021
Președinta Maia Sandu îndeamnă tinerii din țară să se alăture Campaniei naționale de înverzire a plaiului
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă tinerii să se alăture Campaniei naționale de înverzire a plaiului, care începe pe 13 noiembrie. Șefa statului a expediat un mesaj în acest sens, adresat consiliilor elevilor și consiliilor studențești din toată țara. Pentru a se alătura campaniei de înverzire, tinerii vor contacta primăria pentru a afla unde și când vor fi organizate acțiunile de înverzire în localitatea lor și pot ieși la plantat puieți alături de prieteni și familie, colegi și profesori. Pentru a vedea subiectul accesați pagina Președinta Maia Sandu îndeamnă tinerii din țară să se alăture Campaniei naționale de înverzire a plaiului
10.11.2021
Ministerul Mediului al Republicii Moldova lansează campania anuală națională de înverzire a plaiului „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL”
Pe 13 noiembrie, în Republica Moldova începe campania anuală națională de înverzire a plaiului „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL” în cadrul căreia este lansat apelul de consolidare a eforturilor și mobilizare a întregii țări. În următoarele săptămâni, vor fi plantați 5,5 milioane de puieți pentru a sprijini regenerarea naturală a aproape 580 de hectare și a completa câteva mii de hectare de plantații recente. Campania va dura o lună și va implica sute de primării și instituții, din toate regiunile țării, zeci de ONG-uri și grupuri locale. Potrivit cifrelor oficiale, în prezent rata de împădurire a Republicii Moldova este puțin peste 11% din teritoriu. Iar studiile arată că pădurile trebuie să acopere cel puțin 25% din teritoriul țării, pentru un mediu echilibrat, cu o calitate mai bună a aerului și solului, o cantitate suficientă a apei și o biodiversitate sănătoasă. Este necesară reconstrucția ecologică și extinderea Fondului Forestier. În contextul boom-ului mondial al preocupărilor legate de încălzirea globală și ultimelor angajamente asumate la nivel internațional de țara noastră, până în anul 2030 este necesară restabilirea pădurilor și extinderea pe un spațiu de cel puțin 100 000 ha. Conservarea și plantarea masivelor forestiere se numără printre prioritățile Ministerului Mediului și este un obiectiv al planului de guvernare. Lipsa vegetației este un factor semnificativ în apariția problemelor de orice ordin precum: eroziunea, degradarea solului, pierderea anuală a solului fertil, seceta, înnămolirea râurilor, schimbările climatice, etc. Pentru a întrerupe lanțul acestor probleme, inclusiv tăierilor ilegale, exploatării abuzive, corupției, nepăsării, care generează pagube anuale cauzate economiei țării, este necesară sporirea gradului de conștientizare al cetățenilor, întrucât pădurea are un rol major în sănătatea mediului, sănătatea animalelor și sănătatea umană. Doritorii ce vor fi interesați să participe la înverzirea teritoriului țării pot afla când și unde sunt organizate plantările de arbori în localitatea sa, accesând prima pagină web a Ministerului Mediului – www.mediu.gov.md , unde va exista un centru informațional on-line dedicat acestei campanii. Pe 13 noiembrie, ieșim la înverzire cu familii și colegi pentru a ne planta viitorul!
vezi mai mult: Noutăți

Anunțuri