Prima pagină   »  Traseul turistic   »  Pensiunea La Fontal

Pensiunea eco-turistică La Fontal

   

                                               Pensiunea eco-turistică
                                                                          ,,La Fontal"

Este un punct de relaxare a vizitatorului/turistului care vine în ,,Pădurea Domnească"cu scopul de a admira natura acetei părți minunate a Republicei Moldova, de a asculta cîntecul minunat al păsărilor, murmurul izvorului care este printre puținele izvoare din țara noastră care curge ascendent (din pămînt), de a vedea frumusețea plantelor care cresc aici, multe din acestea fiind pe cale de dispariție, de a vedea cărările animalelor sălbatice care sunt adevăratele stăpîne a acestei păduri de luncă. Sau de ce nu, pur și simplu de a petrece una sau mai multe zile savurînd din lineștea pădurei la un foc de tabără sau la un grătar.

 Prețul pentru închirierea unei căsuțe este de 1000 lei pentru 24 ore. În preț intră terasa cu o priveliște frumoasă spre lacul relict Fontal, terenul de joc (volebol), locul special amenajat pentru un foc de tabără, mangal pentru frigărui.

Capacitatea căsuței este de 6 persoane. Pentru închirierea unui pat turistul va plăti 200 lei pentru o noapte.
Căsuțele sunt dotate cu grup sanitar, bucătărie (frigider, microundă, aparat de cafea, fierbător electric, vase, tacîmuri și toate cele necesare pentru a pregăti și a servi mîncarea). La parter căsuțele dispun de cameră de odihnă, spațioasă cu televizor, fotolii, masă unde turiștii/vizitatorii pot să se odihnească după o excursie petrecută pe unul din traseele eco-turistice "Pădurea Domnească" .
Deasemenea, colaboratorii științifici ai rezervației petrec excursii în această zonă a raionului Glodeni- Rîșcani. Scopul acestor excursii este promovarea turismului ecologic și educarea ecologică.