Prima pagină   »  Traseul turistic   »  Pensiunea La Fontal

Pensiunea eco-turistică „La Fontal”

   

Pensiunea eco-turistică „La Fontal” este primul popas în regiunea nordului. Se găsește în localitatea Cobani, raionul Glodeni, în apropiere de monumentele naturii „Suta de Movile, Stânca Mare și Cheile Butești. Este amplasat în inima traseului turistic și al Pădurii Domnești.

Este un punct de relaxare a vizitatorului care vine în ,,Pădurea Domnească” cu scopul de a admira natura, de a asculta cântecul minunat al păsărilor, murmurul izvorului, care este printre puținele izvoare din țara noastră care curge ascendent (din pământ), de a vedea frumusețea plantelor care cresc aici, multe din acestea fiind pe cale de dispariție, de a vedea cărările animalelor sălbatice care sunt adevăratele stăpâne a acestei păduri de luncă. Sau, de ce nu, pur și simplu de a petrece una sau mai multe zile savurând din liniștea pădurii la un foc de tabără sau la un grătar. Pentru iubitorii de frumos, pensiunea dispune de o imagine panoramică ca din poveste, cu cele mai frumoase și de neuitat apusuri.

Prețul pentru închirierea unei căsuțe este de 1500 lei pentru 24 ore. În preț intră terasa cu o priveliște frumoasă spre lacul relict Fontal, terenul de joc (volebol), locul special amenajat pentru un foc de tabără, mangal pentru frigărui.

Capacitatea căsuței este de 6 persoane. Pentru închirierea unui pat turistul va plăti 250 lei pentru o noapte.

Pensiunea eco turistică „La Fontal” dispune de 12 locuri de cazare repartizate în două căsuțe, situate în „Lacul Relief La Fontal”. Căsuțele sunt dotate cu grup sanitar, bucătărie (frigider, microundă, aparat de cafea, fierbător electric, vase, tacâmuri și toate cele necesare pentru a pregăti și a servi mâncarea). La parter căsuțele dispun de cameră de odihnă, spațioasă cu televizor, fotolii, masă unde turiștii pot să se odihnească după o excursie petrecută pe unul din traseele eco-turistice „Pădurea Domnească” . Pentru închirierea unui loc de cazare turistul va plăti 250 lei pentru 24 de ore.

Pe teritoriul pensiunii avem puse la dispoziție mai multe foișoare pentru grătar. Prețul închirierii acestora este de 500 de lei. Terasele cu grătar în schimb, se închiriază cu 400 de lei.

Și cum zice și vechiul proverb, la noi la pădure nu trebuie să vii cu lemnele de acasă. Pe teritoriul Pensiunii dispunem de toate necesare pentru grătar.

Iar, dacă vrei să ai parte de odihnă de neuitat la camping, punem la dispoziția dumneavoastră și corturi, sacuri de dormit, izopren și ca bonus, terasă pentru grătar la doar 400 de lei pentru 24 de ore.

Copiilor până la 7 ani li se acordă servicii gratuite.

De asemenea, colaboratorii științifici ai rezervației petrec excursii în această zonă a raionului Glodeni- Râșcani. Scopul acestor excursii este promovarea turismului ecologic și educarea ecologică.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Gy8fJi0mJhA&t=43s